V sredo, 5. 2. 2020, so se dijakinje in mentorji odpravili proti Gorenjski, kjer je na Srednji gostinsko turistični šoli v Radovljici potekalo tekmovanje za Tuševo zvezdico. To je tekmovanje mladih gostincev v pripravi regijske slovenske jedi.  V ekipi sta bili dve tekmovalki kuharstva Mateja Sampl in Miša Ferencek pod mentorstvom Zdenke Mesarič, s področja turizma je tekmovala Eva Zver pod mentorstvom Elvire Štumpf, v strežbi pa je tekmovala Neja Durič pod mentorstvom Petera Pertocija.

Dijakinje so v svoji zgodbi predstavile šege in navade v pustnem času, pripravile so sodobno pustno jed in jo postregle z ustreznim vinom.

Gostom in ocenjevalni ekipi sta dijakinji strežbe in turizma predstavili masko pozvačina, ki je še vedno živa dediščina v naših krajih in se prenaša iz roda v rod.

Dijakinji v kuhinji sta pripravili glavno jed, ki sta jo poimenovali »Pustni pujsek pod klobukom«. Jedi so bile pripravljene iz sezonskih in regijskih živil, ki so bile ob pustni pojedini že od nekdaj na mizi.

Dostopnost