TURISTIČNA TRŽNICA

OKUSNI ZAKLADI: Lokalni kulinarični spominki s trajnostnim pridihom

 SLADKE RADOSTI VEVERICE MUKI

V okviru 21. Mednarodnega festivala Več znanja za več turizma smo  pripravili kulinarični turistični produkt. Naslovili smo ga  »Sladke radosti veverice Muki«. Izdelali smo  sladico MUKI KEKS, ki se povezuje z lokalnimi pridelki oz. izdelki. Naša želja je, da bi sladica postala sestavni del lokalnega kulinaričnega turizma, saj je trajnostno naravnana in služi kot odlično darilo, ki ga lahko podarimo sebi ali našim bližnjim. Turistični gastronomski spominek predstavlja priložnost za promocijo destinacije in hkrati omogoča lokalno prepoznavnost.

– Naloga SLADKE RADOSTI VEVERICE MUKI

Video

SRČNO GIBANJE – ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM

Turistični produkt Srčno gibanje dopolnjuje tradicionalno mednarodno športno prireditev 41. Maraton treh src v Radencih. Tekmovanje je organizirano za osnovnošolce tretje triade in bo potekalo 20. maja 2023 v Zdraviliškem parku Radenci. Mladi nadobudneži se bodo pomerili v petih tekmovalnih kategorijah, to so: vaja z recikliranim materialom, zavedanje telesa, pokaži moč, radenski slalom in metanje vrečk v obroč.

Cilji, ki jih želimo z danim produktom doseči, so: širjenje nove turistične ponudbe, krepitev orientacije v naravi, urjenje koordinacije gibov in vzpodbujanje ekipne povezanosti mladih ter gibanje mladih v naravi.

– Naloga SRČNO GIBANJE – ŠPORTNA DOŽIVETJA BOGATIJO MLADINSKI TURIZEM

  • TEMATSKA UČNA POT ČUTIM VODO

    Trajnostno naravnan turistični produkt zajema tematsko krožno učno pot, zemljevid s QR kodami, promocijski spot, zloženko, kazalko in večerno animacijo, povezano s tematiko naslova. Zanimivosti na tematski poti so zdravilni vrelci, rokav reke Mure, neokrnjena narava, kulturne znamenitosti in Zdraviliški park v Radencih. Turistični proizvod je naravnan v skrb za osebno zdravje ob doživljanju lastnega telesa skozi gibanje.

    Interpretativno vodeni turistični produkt nagovarja skupine mladih, ki so gostje Youth Hostla Radenci. Pot je primerna tudi za druge ciljne skupine ter dnevne obiskovalce, ki se želijo na pot odpraviti individualno oziroma organizirano s strani Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci.

FESTIVAL RADENSKE GIBANICE

Ker je letošnja tema mednarodnega festivala ”Festival naj bo”, smo se osredotočili na Radensko gibanico oziroma Flagship gibanico, ki smo jo pripravili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Nastala je v povezavi z mednarodnim projektom Flagship Products, ki je razvijal kulinarično in doživljajsko ponudbo v povezavi z vodilnimi produkti v regijah vzhodne in jugovzhodne avstrijske Štajerske, Pomurja in Podravja.

 

ZGODBE MLINSKIH KOLES – 2018

V raziskovalni nalogi smo se osredotočili na Pomursko regijo, in sicer na kulturno dediščino mlinarske obrti. V projekt smo vključili štiri mline in ti so: Mlin Stajnko – Gajševci, Babičev mlin na Muri – Veržej, Mlin na Muri – Ižakovci in Mlinarstvo Roland – Gornja Bistrica.

Pripravili smo program enodnevne delavnice, ki bo potekala ob prostorih TIC-a – Center DUO Veržej. Ciljna skupina so otroci, ki so stari od 8 do 12 let in s starši letujejo v Termah Banovci. Udeleženci tematske delavnice bodo spoznali vključene mline, reševali križanke, izdelovali lepljenko, sestavljali puzzle/sestavljenko, pomagali pri peki ajdovega krapca, pripravili pajani krüj in tekmovali v športnih igrah.

Poleg delavnice za otroke smo pripravili promocijski spot, letak tematske kolesarske poti na temo Od mlinarja do mlinarja ter brošuro izbranih jedi z naslovom Priprava tipičnih pomurskih jedi iz moke in kaše.

Naloga – Zgodbe mlinskih koles
Vodič  – Od mlinarja do mlinarja
Video – zgodbe mlinskih koles

 

POTEP ZA LEPŠI DAN – 2017

Oblikovali smo lastni podjetniški turistični produkt za mlade na temo Potep za lepši dan, ki sloni na promocijskem turističnem dogodku Expo 2017 v Murski Soboti. Izdelali smo enodnevni in dvodnevni tematski izlet za mlade po Pomurju. Slednja vključujeta delavnice zdrave prehrane in lokalno vodenje. V okviru tega smo posneli promocijski spot, pripravili turistični vodič v slovenskem in angleškem jeziku, tematske spominke in turistični propagandni material.

Naloga Potep za lepši dan
Slovenski vodič
Angleški vodič
Video – potep za lepši dan

Dostopnost