V sredo, 7. 7. 2021,   je na SŠGT Radenci potekala svečana podelitev spričeval poklicne mature za letošnjo generacijo maturantov. Po slovenski himni so dijakinje Pia, Ines in Sara vse zbrane nagovorile in se z mislimi sprehodile skozi srednješolska leta.

Dijakinje so pričele z besedami: »Vsako leto ima svoje velike in posebne dni. Za nas je tudi današnji dan nekaj posebnega.«

V nadaljevanju so povedale, da dijaki na potovanju skozi srednješolska leta niso bili sami,    z njimi so bili starši, profesorji in vzgojitelji,  kajti tudi najboljše ideje potrebujejo nekaj spodbude. Imeli so veliko   idej, nekatere so uresničili, druge se bodo morda uresničile kdaj v prihodnosti.  Priznali so,    da je in da bo srednja šola pustila v njihovih življenjih   poseben pečat.   Upajo, da bodo vse tiste ideje in znanje, ki so ga pridobili, pozitivno vgradili v mozaik   življenja.

Ob tem so se iskreno zahvalili staršem,  gospe ravnateljici, razrednikom,  vsem profesorjem in drugim delavcem šole.

Ob tej priložnosti je podžupan občine Radenci trem dijakinjam, ki so skozi vsa leta dosegle odličen uspeh,  podelil ŽUPANOVE PETICE.

Gospa ravnateljica je nato najprej podelila   knjižne nagrade za odličen uspeh dijakom 4. letnika in pohvale   za uspeh na tekmovanjih.

Posebej ponosni smo  na dijakinjo URŠKO JERIČ, ki je postala ZLATA MATURANTKA. Sledila je svečana podelitev zaključnih  spričeval poklicne mature dijakom štiriletnega programa in dijakom, ki so se izobraževali v programu  3 + 2.  Dijaki so bili zelo uspešni tudi v znanju tujega jezika, za kar so prejeli certifikate.

Ob koncu so dijakinje vsem zaželele  prijetne počitnice, veliko sončnih dni in veliko pozitivne energije.

Po končani podelitvi je potekalo druženje na terasi pred dijaškim domom.

Vsem maturantom iskreno čestitamo!

Dostopnost