Letos poteka praznovanje pod geslom »Pravljice in ljudske povesti po svetu«. Besedna zveza: “Nekoč, pred davnimi časi …” nas vse takoj popelje v čarobni svet pravljic, ki nam omogočajo, da na kratko pokukamo v življenja vil, škratov, zmajev in ostalih pravljičnih junakov. Obstajajo zgodbe, ki so se prenašale iz mnogih generacij v preteklosti in nas učijo o človekovih vrednotah in kulturi. Oktober 2021 bo tako idealen za povezovanje skozi zgodbe in nova spoznanja o različnih državah po svetu.

Leta 1999 so knjižničarji začeli praznovati svoj mednarodni dan na četrti ponedeljek v oktobru. V Sloveniji smo ga prvič praznovali leta 2007, 22. oktobra. Mednarodni dan šolskih knjižnic je do danes prerasel v mesec šolskih knjižnic.

S praznovanjem želimo slovensko javnost opozoriti na delo šolskih knjižnic in izpostaviti njihov pomen pri pridobivanju in povezovanju znanja, omogočanju empatije, razvijanju domišljije, treningu socialnih veščin ter vzpostavitvi pozitivnega odnosa do knjižnic in branja.

Na SŠGT Radenci bomo:

  • prvi letniki pri razrednih urah spoznali šolsko knjižnico in prebrali pravljico
  • pri razrednih urah brali odlomke iz svojih najljubših knjig
  • skupaj z OŠ Kajetana Koviča Radenci pripravili pravljično uro za 2. razred OŠ
Dostopnost