V sredo, 23. 3. 2022, je na sejmu Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani potekalo 19. mednarodno tekmovanje turističnih tržnic Več znanja za več turizma. Letošnja tema festivala je bila Voda in zdravilni turizem, zato smo se osredotočili na avtohtono dediščino zdraviliško-turističnega kraja Radenci z dolgoletno tradicijo Zdravilišča Radenci in tradicijo polnjenja mineralne vode Radenske ADRIATIC.

Interpretativno vodeni turistični produkt Čutim vodo nagovarja skupine mladih, ki so gostje Youth Hostla Radenci. Pot je primerna tudi za druge ciljne skupine ter dnevne obiskovalce, ki se želijo nanjo odpraviti individualno oziroma organizirano s strani Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci. Dostopno na spletni strani http://ssgtr.si/?page_id=3502

Na turistični tržnici smo tržili trajnostno naravnano tematsko učno pot Čutim vodo, predstavljali video-spot, pripravili nagradni igro –  kviz Hitri prsti in podelili nagrade.

Ekipo šole so na tekmovanju zastopali dijaki: Patricija Erjavec, Kristina Matjašec, Breda Toš, Nik Zgazivoda in Tristan Baligač pod mentorstvom Elvire Štumpf in Bojane Flegar. Ekipa je osvojila zlato priznanje in posebno nagrado – enodnevni izlet Paket Bohinj mega.

Vsem dijakom in mentoricama za odličen uspeh iskreno čestitamo.

 

 

Dostopnost