V sredo, 6. 7. 2022, smo se poslovili od še ene generacije dijakov naše šole. Na prireditvi, na katero so poleg maturantov bili vabljeni še delavci šole in starši, so ponosno prejeli spričevala POM. To je bila, kot so povedali v nagovoru, zadnja postaja njihovega srednješolskega izobraževanja.

Dijakinje Patricija, Kristina in Breda so nas v besedah slovesa popeljale skozi  čas njihovega šolanja na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci. Že v začetku so omenile, da čas, ko smo skupaj srečni, teče prehitro, a kljub temu jih greje misel, da so prišli do konca in uspeli. Uspešno opravljena poklicna matura je potrditev mnogih dosežkov iz zadnjih štirih let njihovega  življenja.

»Pa je za nami … in s ponosom lahko povem – uspešna za vse,« je povedala Patricija.

S koncem srednje šole se zanje končuje eno in začenja drugo obdobje življenja. Postali bodo samostojni, polni novih znanj in veščin. To so potrdili z uspešno opravljeno maturo in kot taki se lahko podajo na novo pot. Kristina je k temu dodala, da so prepričani, da jim je Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci dala dobro popotnico za naprej. To niso samo znanje in veščine, ki so jih pridobili, ampak še mnogo več: dragocena prijateljstva, izkušnje in zavedanje, da je v vsaki stvari nekaj dobrega. In to dobro je potrebno videti.

V imenu vseh maturantov so se dekleta zahvalile vsem profesorjem in drugim delavcem šole, posebej pa še gospe ravnateljici Janji Prašnikar Neuvirt, ki jim je omogočila mnoge dejavnosti, jim znala prisluhniti in razumeti njihove težave.

Prav posebej pa so se zahvalile obema razredničarkama  -Vidi Pelc in Jerneji Matjašič, ki sta najbolj zaslužni za to, da so uspeli. Skozi vsa  leta sta jih usmerjali in vodili po pravi poti. Predajali sta  jim pozitivne misli, ki jih bo vsak od njih odnesel s seboj, saj so jim vedno znova dajale upanje, da zmorejo biti kos vsem nalogam.

Dijakinje so izpostavile misel, da se bo naslednje leto pravo življenje šele začelo. Čeprav bodo sami krojili nov svet, pa bodo še vedno ob sebi potrebovali starše.  Učitelji so svojo nalogo opravili, enako Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci, za katero si želijo, da bi vzgojila še veliko maturantov, ki bodo prav tako hvaležni za vse pridobljeno znanje.

Nagovor je zaključila Breda z verzi iz pesmi Čukov:

»Slej ko prej se vsaka zgodba neha,
slej ko prej se svet do tal podre,
ko ni nam več do solz in ne smeha,
zgodba nova zopet se začne.

Nikdar več ne bo tako kot včera,j
tujci nam prekrižajo poti,
a p’rjatli v srcu so za zmeraj,
nikdar ne zabrišemo sledi.«

V nadaljevanju je gospa ravnateljica ob prisotnosti obeh razredničark slovesno podelila spričevala POM. Najbolj zaslužni dijaki so prejeli še priznanja in knjižne nagrade. Med njimi so bile Kristina Matjašec, Melani Ferencek, Mateja Sampl in Lana Žilavec, ki so zaključni letnik opravile z odličnim uspehom, ter Patricija Erjavec, Breda Toš, Nik Zgazivoda in Tristan Baligač, ki so prejeli priznanja za razne dosežke v letih šolanja.

Po končani podelitvi je potekalo druženje na terasi pred dijaškim domom. Zadnje dejanje se je odvijalo v Zdraviliškem parku, kjer maturantje vsako leto zasadijo drevo.

Vsem maturantom iskreno čestitamo!

 

Dostopnost