UČNA POT: ČUTIM VODO

Učna pot vas vodi skozi kraj Radenci, kjer se nahajajo znamenitosti, ki so povezane z vodo. Vaša naloga bo, da boste na tej poti sledili dijaku, ki se bo preizkušal v vlogi lokalnega vodnika in vas popeljal v spoznavanje zdraviliškega kraja Radenci in v svet čuječnosti. Prejeli boste tudi zloženko, kjer so predstavljene zanimivosti kraja.

  • Trasa vodenja: YH Radenci – Boračeva – Železni vrelec – Petanjski vrelec – vrelec za CO2 kopel – reka Mura – Zdravilni vrelec – hotel Radin – YH Radenci
  • Krožna učna pot ponuja: ogled polnilnice mineralne vode, oglede izvirov mineralnih voda z degustacijo vode, rokav reke Mure s floro in favno, uživanje v bazenu Hotela Radin in še mnoge druge zanimivosti. Zanimivosti na tematski poti so zdravilni vrelci, rokav reke Mure, kar je vključeno v Naturo 2000, neokrnjena narava, kulturne znamenitosti in Zdraviliški park.
  • Turistični proizvod je naravnan v skrbi za zdravje ob doživljanju lastnega telesa skozi gibanje.

 

PREDSTAVITEV PRAKTIČNEGA POUKA TURIZMA: VZEMI SI ČAS ZA NAS

Turizem smo ljudje. Veselimo se vašega obiska na Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci, da se spoznamo, družimo, učimo in zabavamo.

Želimo, da se z nami družite pri praktičnem pouku turizma, kjer vas bodo dijaki SŠGT Radenci popeljali v čarobni svet turizma; prikazali vam bodo turistični film, ki so ga sami posneli, predstavili animacijo in dramatizacijo na temo recepcija. Tudi vi boste vključeni v posebne izzive, ki vas bodo zagotovo navdušili in iz vas naredili zmagovalce. Ogledali si boste YH Radenci in se v spremstvu dijakov odpravili do šole …

 

DOŽIVLJAJSKA POT: IDEMO V PARK

Doživljajski sprehod, poln pustolovščin in aktivnosti, poteka v Zdraviliškem parku Radenci. Če ste ljubitelji narave, imate srečo, saj je to prava izbira za vas. Sprehod je namenjen šolskim otrokom nižje stopnje.

Učenci boste šest izbranih točk v parku doživeli skozi zgodbice, uganke in naloge, ki vam bodo razkrile marsikatero zanimivost o parku in kraju. Spoznali boste, da lahko med sabo odlično sodelujete in se kaj novega naučite.

Dijaki SŠGT Radenci bodo poskrbeli za vas z vodenim sprehodom skozi park  in prijetnim programom, ki so ga zasnovali v okviru projekta SKUM, pri čemer so sodelovali z umetniki s področja kreativnega turizma, pripovedništva, gledališča in fotografije.

  • Trasa sprehoda v parku: Zdravilni vrelec, foto steklenica, glasbeni paviljon, kapelica sv. Ane, mogočno drevo, kip Tri Gracije
  • Turistični proizvod je naravnan v skrbi za zdravje ob doživljanju lastnega telesa skozi gibanje.

 

PREDSTAVITEV PRAKTIČNEGA POUKA KUHARSTVA: PRI NAS DIŠI

Vas navdušuje delo v kuhinji? Bi se radi zavrteli v prostoru prave velike kuhinje? V naši strokovni učilnici kuharstva boste lahko z nami delili svojo zvedavost, spretnost in navdušenje nad jedmi, ki bodo nastale s pomočjo vaše ustvarjalnosti.

Vabimo vas, da se z nami družite pri praktičnem pouku kuharstva, kjer vam bomo z našimi dijaki prikazali pomembnost reciklirane kuharije, enostavne jedi za velik užitek. Ob kuhanju pa vam bomo podali tudi nekaj nasvetov, kako lahko na preprost način poskrbite zase, ko ste lačni.

PREDSTAVITEV PRAKTIČNEGA POUKA STREŽBE: DOBER DAN, NAŠ GOST

Delo v strežbi je delo z ljudmi in za ljudi. Lahko učinkovito komunicirate z gosti. Želite spoznati ustvarjalen in dinamičen poklic? Potem je strokovni pouk strežbe prava izbira.  Udeležite se ga na naši šoli!

Pri pouku strežbe boste spoznali praktična znanja in veščine, kot so priprava pogrinjkov, serviranje in deserviranje ter še kaj. Lahko se boste preizkusili v pripravi  brezalkoholnega koktajla, ki vsebuje barvite mešanice sestavin, zanimive dekoracije. Skratka, pri uri strežbe boste nadvse uživali, se kaj zanimivega naučili in se imeli lepo.

Risbe: Vanesa B.

 

POKLIČITE NAS!

Kontakt:

Ravnateljica: 041 688 208

 

Dostopnost