V sredo, 15. 2. 2023, smo se udeležili 20. mednarodnega tekmovanja Več znanja za več turizma na temo Športna doživetja bogatijo mladinski turizem. Na tekmovanju smo se predstavili z novim turističnim produktom z naslovom Srčno gibanje, ki se bo odvijal 20. maja 2023 v sklopu mednarodne prireditve 41. Maratona treh src v Radencih.

Tekmovanje je organizirano za osnovnošolce tretje triade in bo potekalo v Zdraviliškem parku Radenci. Mladi nadobudneži se bodo pomerili v petih tekmovalnih kategorijah, to so: vaja z recikliranim materialom, zavedanje telesa, pokaži moč, radenski slalom in metanje vrečk v obroč.

Cilji, ki jih želimo z danim produktom doseči, so: širjenje nove turistične ponudbe, krepitev orientacije v naravi, urjenje koordinacije gibov in vzpodbujanje ekipne povezanosti mladih ter gibanje mladih v naravi.

Na že 33. sejmu Alpe-Adria v Ljubljani se je predstavilo 33 ekip iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, BIH, Italije in Portugalske.

Na turistični tržnici smo predstavljali tekmovalne vaje s promocijskim materialom in spotom (http://ssgtr.si/?page_id=3502) ter mimoidoče vabili v Radence na ogled tekmovanja osnovnošolcev in tradicionalne prireditve Maratona treh src.

Pod mentorstvom Elvire Štumpf in Bojane Flegar so našo šolo zastopali dijaki: Anja Šebjan, Lara Granfola, Lara Štefanec ter Vasja Radonjić. Ekipa je dosegla zlato priznanje in posebno nagrado – obisk Parka vojaške zgodovine v Pivki.

Ekipa je znova dokazala, da dosegajo več od povprečja.

Dijakom in mentoricama za dosežen uspeh iskreno čestitamo.

Dostopnost