Naša šola se je v sodelovanju z Občino Radenci pridružila projektu Pobratenje mest – Krepitev zmogljivosti mladih na področju medijske pismenosti na Hrvaškem in v Sloveniji.

Projekt je namenjen ozaveščanju mladih na področju Slovenije in Hrvaške o posledicah, ki jih povzročajo dezinformacije in lažne novice, ter želji izobraziti mlade za prepoznavanje dezinformacij in lažnih novic.

Sodelovanje je potekalo v dveh delih. Najprej smo se dijaki in mentorja od 19. do 21. aprila 2023 odpravili v Makarsko na Hrvaškem. Tam smo se udeležili konference Medijska pismenost mladih na Hrvaškem. V organizaciji Makarske razvojne agencije MARA smo si ogledali znamenitosti Makarske, obiskali razgledno točko Skywalk na Biokovem in botanični vrt. Spoznali smo se z dijaki Srednje šole Fr. Andrija Kačić Miošić iz Makarske, s katerimi smo spletli nova poznanstva in prijateljstva.

Od 11. do 13. maja 2023 pa smo mi gostili dijake in predstavnike Makarske v Radencih. Na konferenci o medijski pismenosti mladih v Sloveniji  smo aktivno sodelovali tudi dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci, saj smo pripravili predstavitev z naslovom Posledica neustrezne medijske pismenosti je lahko tudi zasvojenost od telefona. Sledilo je predavanje g. Mihe Kramlija, terapevta in vodje centra za zdravljenje odvisnosti, na temo zasvojenosti z internetom in mobilnimi telefoni kot posledica medijske nepismenosti.

Dostopnost