4. aprila 2024 je pod okriljem projekta Talent Lab na Ekonomski šoli v Murski Soboti potekal predstavitven dogodek poimenovan PitchDay. Dijaki izbranih srednjih šoli so predstavili rezultate več mesečnega dela, saj so skupaj z mentorji reševali konkretne izzive v izbranih podjetjih. Koordinator projekta je Pomurski tehnološki park. Nosilec programa je Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj, sofinancira pa ga Norveška, s strani Norveškega finančnega mehanizma.

Srednja šola za gostinstvo in turizem Radenci je v podjetniškem izzivu sodelovala z dvema izzivoma, in sicer s prvim Kako kulinarično dopolniti degustacijo penine Untouched by Light v popolni temi?, pod mentorstvom Zdenke Mesarič in dijakoma Jasno Habjanič in Davida Ferka. Drugi podjetniški izziv je nosil naslov Pozicioniranje podjetja Radgonske gorice d.o.o. v zgodbi vinskega turizma Slovenije pod mentorstvom Barbare Senekovič in dijakinjo Aleksejo Nedog.

Podjetje Radgonske gorice d. o. o. je najstarejše in hkrati največkrat nagrajeno podjetje peničarstva v Sloveniji. V letu 2023 je praznovalo 170-letnico svojega obstoja. Prav od tukaj izhaja prva prava slovenska penina, znamenito zvrstno vino janževec ter znameniti traminec s črno etiketo. Podjetje Radgonske gorice d. o. o. je vrhunec peničarstva v proizvodnji penečega vina doseglo z novim produktom, penino Untouched by Light, ki predstavlja prvo penino na svetu, ki vse od trgatve, pa do pitja vina preživi v popolni temi. Posebnost je v sami tehnologiji pridelave, saj grozdje poberejo, predelajo in vino zorijo v popolni temi. Vino ustekleničijo v temno steklenico in pakirajo v vakuumsko zaprte vrečke. Vino Untouched by Light je edinstveno vrhunsko peneče vino, ki si zaradi svoje edinstvenosti zasluži ustrezno pozicijo na globalnem tržišču. Prav to je bila tudi tema raziskovanja podjetniškega izziva dijakinje Alekseje Nedog.

Dostopnost