V ponedeljek, 20. 5. 2024, smo v večernih urah pripravili prireditev ob zaključku šolanja 4. TaTb in 5. Pt-razreda. Poleg dijakov obeh razredov so bili na prireditev povabljeni tudi starši, skrbniki, rejniki, profesorji in profesorice. V lepem številu in kar malo nostalgično smo sledili programu, saj se zavedamo, da nas zapušča še ena generacija dijakov, ki je v letih šolanja uspešno predstavljala in zastopala šolo na mnogih tekmovanjih, natečajih, prezentacijah, pogostitvah in še kje.

Dijaki so se spominjali trenutka, ko so se  pred štirimi oziroma petimi leti prvič usedli v srednješolske klopi. Sledil je čas, ki jim je prinesel veliko novega znanja, spoznanj, izkustev; spletala so se prijateljstva, udeleževali so se strokovnih ekskurzij, izletov, športnih dni in še česa. To je bil čas, ki jim je zapisal mnoge osebne in razredne zgodbe. Zahvalili so se  vsem, ki so jih v teh letih spremljali in jim pomagali do uspeha: staršem, ravnateljici, obema razredničarkama, vsem ostalim profesorjem in delavcem šole. Tudi gospa ravnateljica in obe razredničarki so dijakom namenile nekaj besed, ob hudomušnih predstavitvah posameznega dijaka pa jim tudi čestitale in izročile cvet ter žvižgalko.

Sledilo je druženje na lepo aranžirani šolski terasi. Baloni, bakle, prostor za slikanje, okusni prigrizki, sladice, napitki – vse to je prireditvi dalo poseben pečat, ki bo naše maturante popeljal v svet odraslosti, vsem nam pa pustil lepe spomine.

 

Dostopnost